Així va ser la III Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre

Vídeo: Albert Vidal / Vèrtex Comunicació

Xerrades, Mercat de Sabors, bicicletada… i molt més!

Els dies 1, 2 i 3 d’octubre de 2021 celebràvem la III Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre amb una agenda de cap de setmana plena d’activitats per a tota la família, amb seu central a l’Aldea i amb la mobilitat sostenible al territori com a eix temàtic de l’edició.

A cop de pedal i jornades de portes obertes

Tot i que l’Aldea acollia les principals activitats durant el cap de setmana, també ens vam poder moure per tot el Delta de l’Ebre gràcies a les portes obertes que es van realitzar en equipaments, museus i centres d’interpretació dels diferents municipis deltaics. De la mateixa manera, el diumenge, i com a cloenda de l’edició, es va realitzar la bicicletada simultània a tots els municipis del Delta, la qual va comptar amb una bona participació de petits i grans.

Perspectives sobre la mobilitat sostenible

Durant dos dies, ens vam endinsar en la qüestió de la mobilitat sostenible com a prioritat per fer front al canvi climàtic. I ho vam poder fer de la mà de ponents de luxe, com ara Francesc Mauri, meteoròleg i presentador de TV3 i Catalunya Ràdio, i de diferents representants d’empreses i entitats relacionades amb la mobilitat sostenible d’arreu de Catalunya: Daniel Mendez, de L’Enllaç de l’Ebre; Jordi Valero, de bicibus.cat; Tomás Mallafré, de l’Associació d’usuaris de vehicles elèctrics, i Paula Ramírez, de l’Agència de Desenvolupament Local del Baix Ebre.

Tast de vins ecològics i Mercat de Sabors

Després d’una interessant xerrada amb Francesc Mauri, vam finalitzar el primer dia de la Festa amb un tast de vins ecològics de la Terra Alta a càrrec de Llúcia Sommelier i el celler Herència Altés.

Com no, el dissabte ens vam delectar amb els productes agroecològics locals que es van poder tastar i comprar al Mercat de Sabors emplaçat a l’Aldea. A més, durant la jornada, es van realitzar diferents activitats i vam rebre la visita del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró i Ferrer, acompanyat del delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó; l’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, i de la resta de representants municipals.

Imatges: Albert Vidal / Vèrtex Comunicació

Turisme sostenible fora de temporada

La Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre juga un paper molt important en la dinamització del turisme sostenible fora de temporada al Delta de l’Ebre, tal com assenyalava l’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, en el discurs inaugural d’aquesta edició. Tant per les temàtiques tractades en cada edició com per l’oferta d’activitats, la trobada pretén ser alhora un referent a Catalunya per a les persones que trien la sostenibilitat i l’ecoturisme a l’hora de planificar les seves vacances, i un punt de cooperació, reunió i debat per a les administracions, sector privat i organitzacions.

En aquest sentit, la iniciativa demostra la capacitat transformadora que es pot aconseguir quan tots els municipis del Delta s’uneixen per anar en la mateixa direcció, tal com explicava la vicepresidenta de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE), Montse Callau Rull, en la inauguració.

Satisfets amb els resultats aconseguits, des de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre ja estem pensant en la realització de la següent edició per tal de seguir caminant cap a l’ecoturisme.

Ens veiem l’any vinent amb més ecoturisme!

__________________

Organitza: Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre

Col·labora: Ajuntament de l’Aldea, Ajuntament d’Amposta, Ajuntament de Camarles, Ajuntament de Deltebre, Ajuntament de l’Ampolla, Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, EMD Els Muntells, Consell Comarcal del Baix Ebre, Consell Comarcal del Montsià, Parc Natural del Delta de l’Ebre, Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona

__________________

Autoria: Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre