Delta de l’Ebre

Natural, fràgil i autèntic

El riu Ebre transcorre tranquil per la plana abans de finalitzar el seu trajecte en el Mediterrani. Al seu pas, traça un escenari de singularitat física, geogràfica i natural incomparables, i unes arrels que es transmeten amb les tradicions, la cultura, el patrimoni arquitectònic i la història.

Amb 320 km2 de superfície, el Delta de l’Ebre és l’hàbitat aquàtic més extens i fràgil de les terres catalanes, així com un enclavament de vital importància dins de les zones humides de la Mediterrània. Aquí, els extensos arrossars defineixen els colors de les estacions i dibuixen un territori totalment pla.

A la banda litoral, trobem un dels paisatges més atractius del Mediterrani, on grans llacunes envoltades per canyissars i jonqueres dominen la mirada. A la part perifèrica, l’atenció se l’emporten les grans extensions de sòls salins amb salobrars i les llargues i desertes platges amb dunes coronades de borró i d’altres plantes ben adaptades al medi.

Als dos extrems, dues fletxes d’arena fina, la punta del Fangar i la punta de la Banya, abracen les riques badies del Fangar i dels Alfacs, respectivament. Però a més, el Delta és pura vida, perquè els seus paisatges tresoregen una gran riquesa biològica que acull una diversitat faunística i florística d’un valor incalculable, que des del 1983, s’intenta preservar sota el paraigua del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

El Delta de l’Ebre és el marc perfecte on gaudir d’un gran ventall d’activitats sostenibles per a tots els gustos i edats durant tot l’any.

Turisme sostenible al Delta de l’Ebre

En els darrers anys, el Delta de l’Ebre s’ha consolidat com una destinació de turisme sostenible gràcies al seu compromís amb la sostenibilitat, reconegut internacionalment amb distintius com la Carta Europea de Turisme Sostenible.

El compromís inclou un conjunt d’accions que volen promoure i garantir la compatibilitat entre l’impacte econòmic, social i estètic de l’activitat turística, i la integritat cultural i mediambiental del Delta. Els esforços i resultats d’aquestes actuacions han obtingut reconeixements com el Premi Europeu d’Excel·lència Turística (EDEN), el 2009, i han aconseguit que el territori sigui declarat Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, l’any 2013.

A l’hora de viure el Delta de l’Ebre, si us plau, recorda seguir aquests consells i normes. Gaudeix-ne amb consciència i responsabilitat per ajudar a preservar aquest patrimoni tan únic i fràgil.

7 són els municipis del Delta

Dels quals també en formen part l’entitat municipal descentralitzada Els Muntells i l’entitat de població Poblenou del Delta.